Frogner Skolekorps
Velkommen til Frogner skolekorps
 • Aktuelt    • Terminliste/spilletider    • Om korpset    • Instruktører    • Styre/komiteer    • Støtte korpset    • Loppemarked    • Linker    • Stoler og bord    

 

 

   Om korpset
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Vedlikehold av instrumenter

Instrumenter er kostbart i innkjøp og reparasjon, men de har veldig lang holdbarhet hvis vi husker på noen få enkle ting:

1) Ventilene

Dersom ventilene går litt tregt (opp og ned) skal de smøres med ventilolje. Ingen andre oljer må brukes. Ikke ta ut alle ventilene på en gang. Hvis de forveksles blir det ikke mulig å få lyd i instrumentet. Når de settes på plass igjen skal styretappen følge sporet ned i ventilhuset (sylinderen). Dersom instrumentet ikke har vært i bruk på en stund kan det hende at ventilene tørker inn og stivner. Ikke bank eller slå på dem, men skru ventilen løs og smør dem først med olje.

2) Munnstykket

Munnstykket settes forsiktig på plass i munnrøret. Du bør ikke banke eller dytte det på plass. Da setter munnstykket seg fast i instrumentet. Etuiet eller instrumentkassen blir nesten umulig å lukke. Skulle munnstykket likevel sette seg fast, så ta det med på øvelsen til en av korpsassistentene slik at de kan benytte spesialutstyr. Da er det gjort på få minutter.

3) Bøylene

Det er ikke så ofte bøylene må løsnes og smøres. Bøylene sitter noen ganger litt hardt. De må aldri bankes løs. Dersom de skal smøres må det brukes bøylefett (en fettstift) som fåes på materialrommet av korpsassistentene.

4) Vask

Vasking av instrumentet 1-2 ganger i året er tilstrekkelig. Dette gjøres best ved å ta ut ventiler (husk rekkefølgen på ventilene - se ovenfor) og bøyler og legge instrumentet i balje i lunkent vann. Bruk gjerne Zalo. Instrumentbørster kan lånes på materialrommet.

5) Oppbevaring

Når instrumentet ikke skal brukes på en stund bør det ligge i kassen eller bagen. På den annen side vil et instrument som ligger framme klart til bruk bli oftere brukt. Det er jo nettopp derfor du spiller i korpset. La ikke instrumentet ligge slik at det lett kan falle ned på gulvet eller i bakken.

6) Transport av instrumentet

Når du skal ta med instrumentet på reise eller på vei til øvelsen MÅ kasse eller bag benyttes. Du må f.eks. på en reise unngå å legge ting oppå instrumentet hvis du kun har instrumentbag. Både ventiler og bøylser kan da fort bli skadet.

   


Get Adobe Reader

 Vedlikeholdsbrosjyre fra NMF Read file


 

 

 

Frogner skolekorps, PB 69, 2017 FROGNER, Org nr 979 165 803